dijous, 19 de gener del 2012

Laia Sanz ja descansa a casa després d'una intensa experiència al Dakar. Logró superar el accidente de su mochilero y revalidar el título femenino Va aconseguir superar l'accident del seu motxiller i revalidar el títol femení

El Dakar és una cursa que posa a prova els límits de pilots i màquines. I Laia Sanz ha demostrat estar a l'altura. La pilot de Corbera, que any passat va debutar en la prova emparada per Jordi Arcarons, ha aconseguit repetir títol femení i posició final (39 º) tot i comptar amb una nova estructura, Gas Gas, més modesta i totalment inèdita en el raid.
El binomi cent per cent català ha funcionat a la perfecció i Laia, que va arribar ahir a Barcelona, ​​està convençuda que pot seguir creixent. "El Dakar t'atrapa i jo vull més. El proper any tornaré, si pot ser amb la meva dorsal, el 44, que aquesta vegada no estava lliure.Si les circumstàncies són més favorables crec que tinc potencial per acabar entre els 30 millors ".
I és que en aquesta edició la onze vegades campiona del món de trial ha hagut de fer front a l'adversitat, superant amb enteresa el tram final del ral · li en solitari.El seu motxiller Marc Guasch va patir un greu accident, es va fracturar diverses costelles i va arribar a l'hospital amb líquid en els pulmons.Van haver extirpar la melsa.
"La caiguda de Marc ens va espantar bastant, va ser el meu pitjor dia en la carrera.  I l'endemà anava una mica en estat de xoc, una mica tocada, però al final vam sortir endavant i la segona setmana de carrera ens va ser millor que la primera, a l'inrevés que el 2011.  Per fortuna Marc està molt millor.Té millor cara i millor veu. He parlat amb ell i m'ha explicat que ja es posa dret i li han tret els drenatges. Demà el porten a Buenos Aires, on encara estarà un parell de dies, però el cap de setmana ja ho tindrem per aquí ", va explicar.
La polèmica despres-coma
Entre les seves dues experiències al Dakar, Laia considera que ha donat un important salt qualitatiu, tot i que en ambdues va ocupar el lloc 39 º final: "Sobretot ha canviat el nostre plantejament, ja sabíem al que ens enfrontàvem i ens dosificats millor.Físicament he acabat molt més sencera que fa un any i també em sento més segura amb la navegació.  Tenint en compte el estrany que ha estat aquest Dakar i l'incident de Marc, el resultat és perfecte però en condicions normals puc aspirar a més ".
Laia, que va començar a Mar del Plata amb molt poca competència en categoria femenina i va arribar a Lima sent l'única dona que seguia en cursa (en motos), es va mantenir a distància del afer ¿que va entelar la victòria de Cyril Despres sobre Marc Coma però té la seva opinió al respecte: "Estant en carrera, sobre la marxa, no vivim tant la polèmica, aquí ha tingut més repercussió. No sóc qui per dir com s'ha d'aplicar el reglament, però personalment em sembla injust. Cada vegada que un pilot s'encalli en una duna podrà reclamar?  És bastant estúpid ".
La pilot de Corbera, que va ser rebuda per l'alcalde de la localitat i un nodrit grup d'aficionats i familiars, no llargament vacances: "Amb el canvi de marca i la temporada de trial i enduro en perspectiva em s'acumula la feina, no tinc temps per descansar, però ho faig amb il · lusió perquè a Gas Gas es treballa molt a gust ".

Cercar en aquest blog