dijous, 15 de desembre del 2011

Marc Coma: "Aquest Dakar és el més africà dels últims anys"

Marc Coma va voler destacar el recorregut de l'edició 2012 del Dakar, que travessarà per Argentina, Xile i Perú, i el va definir com "el més africà dels últims anys"

Marc Coma ha iniciat el camí del seu desè Dakar integrat per segon any dins de l'estructura del KTM MRW Red Bull AMV, per afrontar els 9.000 quilòmetres de què consta aquesta edició del 2012 de la prova que aquest any finalitza en terres peruanes i que passa per Argentina i Xile.
El vigente campeón del Dakar buscará su cuarto triunfo en la categoría de motos del Dakar en su décima participación en el rally más duro del planeta acompañado por Joan Pedrero como mochilero que en la pasada edición terminó colocado en la quinta posición general del rally. El vigent campió del Dakar buscarà el seu quart triomf en la categoria de motos del Dakar en la seva desena participació en el ral · li més dur del planeta acompanyat per Joan Pedrero com motxiller que en la passada edició va acabar col · locat en la cinquena posició general del ral · li.
Coma ve la carrera de esta edición como "una de las más complicadas, de las más abiertas". Coma veu la carrera d'aquesta edició com "una de les més complicades, de les més obertes". De la que destacó que con los motores de 450 cc "se ha mejorado la fiabilidad y hay más igualdad". De què va destacar que amb els motors de 450 cc "s'ha millorat la fiabilitat i hi ha més igualtat". Sobre la duración y resistencia de los motores y las motos, Coma dejó claro que "se premia la fiabilidad, puedes quedar fuera por gestionar mal un motor". Sobre la durada i resistència dels motors i les motos, Coma va deixar clar que "es premia la fiabilitat, pots quedar fora per gestionar malament un motor".
EL DAKAR MÁS AFRICANO EL DAKAR MÉS AFRICÀ
El trazado, que esta vez es en línea, trazando una diagonal desde Mar de Plata hasta Lima, el piloto de Avià destaca que vuelve a asemejarse a las que disputó en el continente africano: "Este año la carrera es la más africana de los últimos años". El traçat, que aquesta vegada és en línia, traçant una diagonal des de Mar de Plata fins a Lima, el pilot d'Avià destaca que torna a assemblar-se a les que va disputar en el continent africà: "Aquest any la cursa és la més africana dels últims anys ".
Y sobre el trazado reconoció que esta vez al pasar "una sola vez por los Andes, la altura no tiene tanta importancia", como si fue clave en la pasada edición. I sobre el traçat va reconèixer que aquesta vegada en passar "una sola vegada pels Andes, l'alçada no té tanta importància", com si va ser clau en la passada edició. Sobre el recorrido comentó que "aún quedan algunos días para prepararnos mejor algunas etapas". Sobre el recorregut comentat que "encara queden alguns dies per preparar-nos millor algunes etapes".
Marc Coma quiso, eso sí, destacar la última etapa, una especial de 30 km que reconoció que "recuerdo mucho al Lago Rosa del Dakar africano". Marc Coma va voler, això sí, destacar l'última etapa, una especial de 30 km que va reconèixer que "recordo molt al Llac Rosa del Dakar africà". Y en general las etapas que se van a llevar a cabo en tierras peruanas: "Desde que entremos a Perú, es donde se decidirá la carrera, habrá que saber interpretar muy bien". I en general les etapes que es van a dur a terme en terres peruanes: "Des que entrem al Perú, és on es decidirà la carrera, caldrà saber interpretar molt bé". "El Dakar será más único, si conseguimos la cuarta victoria", apostilló Coma. "El Dakar serà més únic, si aconseguim la quarta victòria", ha postil · lat Coma.
PADRE PRIMERIZO, ILUSIONES RENOVADAS Pares primerencs, Il · lusions renovades
Coma, que afrontará su primer Dakar después de estrenar paternidad contó que "el hecho de ser padre te hace ser más maduro y que es una tarea muy complicada pero que también lo era ganar el Dakar". Coma, que afrontarà el seu primer Dakar després d'estrenar paternitat va explicar que "el fet de ser pare et fa ser més madur i que és una tasca molt complicada però que també ho era guanyar el Dakar". Él mismo reconoció estar sorprendido de su "ilusión y sus ganas", pese a ser esta ya su décima participación. Ell mateix va reconèixer estar sorprès de la seva "il · lusió i les ganes", tot i ser aquesta ja la seva desena participació.
NO SOLO ESTÁ DESPRÉS NO NOMÉS ESTÀ DESPRES
Marc Coma, pese a que reconoció que Cyril Després sobre el papel será uno de sus grandes rivales quiso destacar el posible papel que puedan hacer otros pilotos como Hélder Rodríguez y Jordi Viladoms. Marc Coma, tot i que va reconèixer que Cyril Després sobre el paper serà un dels seus grans rivals va voler destacar el possible paper que puguin fer altres pilots com Hélder Rodríguez i Jordi Viladoms.
También tuvo palabras para Laia Sanz de la que dijo que si una mujer puede ganar el Dakar, esa es Laia y que se encuentra dentro de un proyecto "muy bonito con Gas Gas, una marca de la casa". També va tenir paraules per a Laia Sanz de la qual va dir que si una dona pot guanyar el Dakar, aquesta és Laia i que es troba dins d'un projecte "molt bonic amb Gas Gas, una marca de la casa"

Cercar en aquest blog